tirsdag 28. juni 2011

Hvordan begynte det?

Vi ønsket oss en fjellhytte, ikke for langt fra Bergen og ikke for dyrt. Vi var ikke avhengig av tilgang til alpinanlegg, vi var villige til å legge ned en del egeninnsats, vi ville til et rolig og barnevennlig område, og vi likte Stølsheimen. Da fant vi hyttetomter for salg på Nygard i Modalen.

Vi brukte litt tid på å velge hytteleverandør og type hytte, men nå når råbygget står ferdig føler vi at vi har gjort noen gode valg.

Hytten er kjøpt av Familiehytta, grunnmuren bygget vi selv, og Familiehyttas eget snekkerlag satte opp råbygget.

Hyttemodellen heter Osen utvidet, type trend. Vi valgte utvidet variant for å få en liten vinkel på stuen som også gir en lun krok på uteplassen. Vi valgte også en å få med en utvendig bod og har trukket taket litt lengre ut over inngangspartiet for å unngå snø helt inntil døren.

Grunnen ble planert i fjor høst, og så snart snøen var borte ble røropplegg og grunnmur klargjort for at råbygget kunne settes opp. Selvtilliten på egen kompetanse og kapasitet måtte nok justeres bittelitt ned og det må innrømmes at stressnivået var litt høyt i slutten av mai. Men med en liten justering av grunnmursplanene og takket være gode hjelpere ble grunnarbeidene ferdig både i tide og utført riktig.

Familiehyttas snekkerlag har vært raske, flinke og ryddige. Råbygget sto ferdig faktisk på under to uker. Vi er veldig fornøyde. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar