onsdag 6. juli 2011

Beis, gulv og isolasjon

Da snekkerlaget dro var råbygget inspirerende som et hvitt ark, og isolasjonen og de andre byggematerialene som lå som fjell rundt på tomten skrek etter å få komme i hus.

De to siste helgene har derfor hele familien pluss morfar og mormor vært i sving.Vi hadde hørt at hvis man skynder seg å beise ytterkledningen (innen 3 uker?) slipper man å vaske og grunne. Vi valgte svart Tjæralin tjærebeis. Egentlig heter den 683 Sotgrå på Jotuns fargekart. Tjæralin kan mikses i alle farger. Så langt er det kun en hyttenabo som har uttrykt skepsis til fargen. "Alle" andre synes å være enige med oss i at svart er en naturlig farge som vil bidra til at hytten glir fint inn i landskapet.


Juni har hatt rekordnedbør, og forrige uke hadde noen ekstremt våte dager, så vi var litt engstelige for isolasjonen som lå ute. Heldigvis var det pakket ordentlig i flere lag med solid plast, også fra undersiden, og med godt (nok) festet presenning over. Men det var en lettelse å ha fått all isolasjonen tørt i hus.


Isolasjonsballene fyller opp nesten hele hytten, og det må en god plan til for å slippe å flytte for mye rundt på dem når gulvet skal legges.


Vi hadde egentlig tenkt å skulle sove i lavvo på tomten gjennom byggeperioden, men denne plasseringen viste seg å være upraktisk og snublende nær hytteveggen.Uten mat og drikke duger som kjent helten ikke. En hundrekroners kulegrill gjør susen.


1 kommentar: